Mitä uutta F1 2022 -formulapeli tarjoaa?

By | 2022-06-13T14:09:57+00:00 2022/06/06|PC|

F1 2022 (PC)

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä saapuu kauan odotettu formulasimulaattori F1 2022. Voit ostaa pelin jo nyt täältä makealla ennakkotilaajan alennuksella.

Uusimmassa formulasimulaattorissa on tietysti useita erilaisia uudistuksia. Katsotaan, mitä tuore F1 2022 tarjoaa pelaajille. 

Uusi kilparata ja uudistuneet autot

Kaikille faneille jo tuttujen F1-ratojen lisäksi F1 2022 -pelissä on uusi kilpailupaikka. Pelissä on mukana uusi kilparata, Miami International Autodrome, jossa formulat kilpailivat ensimmäistä kertaa vasta toukokuun alussa. Peliin ovat päässeet myös Espanjan, Abu Dhabin ja Australian radoilla toteutetut uudistukset. Se tarkoittaa, että voit kilpailla digitaalisesti oikeiden F1-ratojen erittäin todenmukaisilla digitaalisilla kopioilla.

Muutokset ovat kohdistuneet kilparatojen lisäksi myös ajoneuvoihin. Formuloita koskevat säännöt ovat käyneet läpi muutaman suuremman muutoksen, minkä vuoksi F1 2022 -autojen korit ovat kapeampia ja lyhyempiä. Olet väärässä, jos luulet, että tämä muutos on pieni yksityiskohta, jota kukaan ei huomaa. Auton koreja koskevilla muutoksilla on suora vaikutus siihen, miten autot käyttäytyvät radalla. Jopa kokeneiden pelaajien on siis opittava käyttämään tutuilla radoilla uutta ajotapaa, koska vanhat temput eivät enää välttämättä riitä voittoon.

Peli uusille tulokkaille ja vanhoille tekijöille

F1 2022 ottaa tähänastista enemmän huomioon pelaajien erilaiset taitotasot. My Teamin pelityyli tarjoaa tällä kertaa enemmän vaihtoehtoja, mikä tekee F1 2022:sta uusille tulokkaille lähestyttävämmän. Omaa F1-tiimiä hallitessa on mahdollista valita kolmesta eri budjettityypistä – Newcomer, Challenger ja Frontrunner. Se mahdollistaa todella vaikean pelikokemuksen asiantuntijoille, mutta antaa samalla uusien tulokkaiden tottua peliin omassa tahdissaan ja aloittaa helpommista vaikeusasteista.

Pelaajien erilaisten tarpeiden huomioiminen on toiminut kannusteena myös F1 2022 -tekoälylle, joka seuraa, miten tietokoneen ohjaamat kuskit käyttäytyvät radalla. On luotu Adaptive Al -niminen järjestelmä, joka muokkaa ”vastustajien” ajotaitoja pelaajan tason mukaisesti. Jos olet vanha formulaässä, järjestelmä ymmärtää sen ja muuttaa myös vastustajasi kokeneiksi ammattilaisiksi. Ne, joille F1 2022 on ensimmäinen formulapeli, kilpailevat rauhallisempaa vastusta tarjoavien digitaalisten formulakuskien kanssa. Niin varmistetaan, että kaikki F1 2022 -pelaajat saavat juuri heille sopivan kokemuksen.

Täysin uutena lisäyksenä F1 2022 sisältää jotain, jota kutsutaan F1 Lifeksi. Pelaajilla on pääsy omaan virtuaaliseen pääkonttoriinsa, jossa he voivat esitellä pelin aikana avattuja superautoja, vaatteita ja muita lisävarusteita. Sen avulla kaikki pelaajat voivat kokea Formula 1 -kuskin ylellisen elämän.  

Tuoretta tavaraa on itseasiassa enemmänkin. Jos ostat F1 2022 -pelin tehokkaalle tietokoneelle, voit pelata sitä VR:ssä HTC Vivellä tai Oculus Riftillä. Aiemmista peleistä jäljellä ovat 10 vuotta kestävä uratila sekä mahdollisuus pelata kahdestaan ja kilpailla internetpelaajien kanssa ympäri maailmaa. Vaikuttaa siltä, ettei uusilla eikä vanhoilla formulafaneilla tule olemaan tylsää.